Laat je e-mailadres achter & 
Charlie laat iets weten als hij een nieuwtje heeft.

*No worries, Charlie doesn’t like spam either.

Céline Laridon

Wenduinesteenweg 57

8421 De Haan

Beauty tips: extra verzorging tijdens chemotherapie

Tijdens en na chemotherapie heeft je lichaam nood aan extra verzorging. Ik ontdekte tijdens mijn behandeling van borstkanker enkele praktische beauty- en verzorgingstips die mij persoonlijk een goed gevoel gaven. Ik deel ze graag met jou!

Verzorg je huid met een voedende crème

De allerbelangrijkste tip?

Verzorg je huid zo goed mogelijk! Kies voor voedende crèmes want je huid kan snel uitdrogen tijdens de chemo.

Ben je op zoek naar natuurlijke producten?

Ik ben fan van de producten van SELF, SELF is 100% natuurlijke, vegan skincare, en ... op en top Belgisch! Neem zeker een kijkje op www.naturalself.eu/nl

Voor de extra droge huid is de Fine Delicate Body butter een echte aanrader. Ook je kale hoofdhuid niet vergeten te verzorgen en ook dagelijks in te smeren. Je kan ook een kijkje nemen bij het mooie aanbod op de webshop van Bio’ty Lab. De producten van Trilogy gebruik ik voor mezelf heel graag.

Laat je zeker adviseren , zo heb je verzorgingsproducten perfect op maat van jouw huid.

Krijg je radiotherapie?

Dan is Biafine een echte aanrader. Voorlopig is deze enkel te verkrijgen in Frankrijk, maar het is een enorm verzachtende en helende crème die geweldig werkt bij roodheid en verbrande huid.

Ook je nagels kunnen aandacht gebruiken. Na de chemo worden ze vaak brozer. Een verzorgende en verstevigende nagellak geeft ze de extra verzorging die ze nu nodig hebben.

Een huid- of nagelverzorging leidt ook je gedachten af en kan ontspannend werken.

Mental health: plan voldoende rustmomenten in

Dat brengt me naadloos naar de volgende tip: geef ook aandacht aan je mentale verzorging. Las dus zeker voldoende rustmomenten voor jezelf in. Als mama is het fijn dat je er toch nog zoveel mogelijk voor je kindjes kan zijn. Probeer dus zoveel mogelijk rust in te bouwen terwijl ze naar school zijn. Ik was zelf ontzettend dankbaar dat ik dat kon. Plan je dagen niet vol met bezoek. Het is moeilijk in te schatten hoe je jou zal voelen tijdens de chemotherapie, dus probeer de dagen op je te laten afkomen en enkel bezoek te ontvangen wanneer je er zin in hebt.

Last bust not least: gun jezelf een extraatje

Een bezoekje bij de schoonheidsspecialiste Ik heb altijd al veel aandacht aan persoonlijke verzorging besteed, maar tijdens mijn behandeling nam ik er meer tijd voor en ging ik regelmatig langs bij een schoonheidsspecialiste voor een verzorging. Ook je nagels kunnen aandacht gebruiken. Na de chemo worden ze vaak brozer. Een verzorgende en verstevigende nagellak geeft ze de extra verzorging die ze nu nodig hebben.

Er zijn ook verschillende schoonheidsspecialistes die gespecialiseerd zijn in beauty en verzorging bij kanker. Op deze website vind je er vast eentje in jouw buurt:  www.myprofessional.be

Enjoy nature

Enjoy nature Sinds mijn behandeling kom ik helemaal tot rust aan zee of in het bos. Misschien kan jij ook zo genieten van de buitenlucht en de rustgevende geuren en kleuren?

Wat jouw persoonlijke source of happiness ook is: maak er zeker tijd voor!