top of page

Love your style

Wie mij kent, weet dat mijn haar heilig voor mij was. Dat was dan ook het eerste dat door mijn hoofd flitste toen ik borstkanker kreeg. Wat zou ik met dat kale hoofd aanvangen?

In mijn zoektocht naar een manier om mijn kale hoofd te bedekken, werd ik meteen overspoeld door de klassieke chemo mutsjes. Hoe kwalitatief deze ook zijn, ze passen totaal niet bij mij en mijn stijl. Een chemo sjaal dan? Ik vond er één met een leuke print, maar die bleef niet zitten zoals ik het wou en straalde ook meteen mijn ziekte uit, iets wat ik absoluut niet wou. Want ik blijf gewoon Céline, toch? Ook de pruik voelde niet goed aan. Never settle for less, dus de zoektocht ging verder.

Love something new

Twaalf jaar lang was ik bij Bel&Bo verantwoordelijk voor de aankoop van de damesafdeling. Samen met de stylisten kon ik meewerken aan nieuwe collecties en kleuren, een fantastische job die ik steeds vol overgave heb gedaan. Mijn carrière heeft een stempel op mijn karakter en stijl gedrukt, en bepaalt zeker mee waarom ik in het bestaande aanbod mijn ding niet vond en zelf op zoek ging naar een gepaste muts. En zo werd het tijd voor iets nieuw.

Love Charlie

Ik kreeg opeens tijd om na te denken, waardoor de zin om zelf te ondernemen begon op te borrelen en de drive om een tegenslag in iets zinvols om te zetten niet tegen te houden was. Zo is Love Charlie ontstaan, en uitgegroeid tot mijn handelsmerk: één brok positiviteit, creativiteit en vooral... fashion!

Love life

Uitstraling en stijl vind ik nog steeds belangrijk, want voor mij dragen mijn favoriete kleren en accessoires bij tot een positieve mindset in elke situatie. Toch apprecieer ik vandaag meer dan ooit de pure kracht van de natuur. Het bos. De duinen. Het strand. De zee. Ze geven mij zoveel energie. Laten mij in het nu leven. Dat is pure luxe.

Love you

Love Charlie was er nooit geweest zonder mijn man Bram, die mij onvoorwaardelijk steunt in mijn dromen en projecten. Onze zonen Jeff en Charles brachten met hun puurheid en enthousiasme alles terug tot de essentie. Onze ouders, broers, zussen, mijn lieve vriendinnen en topvrienden: elk op hun manier zorgen zij ook voor de positieve Love Charlie-vibe!

5 Years Later 

Het is inmiddels 5 jaar geleden sinds ik de diagnose borstkanker kreeg. Een ervaring die mijn leven op zijn kop zette en me dwong om moedig en veerkrachtig te zijn. Maar ik wil vooral vertellen over wat er sindsdien is gebeurd.

 

Vier jaar geleden besloot ik Love Charlie op te richten, en dat bleek mijn beste therapie te zijn. Het heeft me zoveel moois gebracht en me in staat gesteld om een ondernemer te worden, met alle ups en downs die daarbij horen. Love Charlie houdt me met beide voeten op de grond, zowel zakelijk als emotioneel. Het raakt me diep wanneer ik hoor dat het kanker verhaal van een klant of volger niet goed afloopt, maar dat drijft me juist om positief in het leven te staan.

 

Ik geloof dat je niet kiest voor de situatie waarin je je bevindt, maar wel hoe je ermee omgaat. Je kunt negatieve zaken ombuigen tot iets positiefs, schoonheid vinden in kleine dingen, en dat vervolgens uitstralen naar anderen. Dat is mijn missie. Laten we samen streven naar positiviteit, veerkracht en inspiratie.

 

Het is ongelofelijk hoe snel die 5 jaar voorbij zijn gevlogen, en ik ben daar ontzettend blij om. Mijn leven is zoveel veranderd in die tijd.

Nog steeds ga ik elke twee jaar naar het ziekenhuis voor controle, met de nodige echo's en mammografieën. Ik kan niet ontkennen dat de zenuwen altijd toeslaan op de dag van de controle, ondanks dat ik meestal geen angst voel in de dagen ervoor. Maar gelukkig, keer op keer, word ik gerustgesteld met positieve resultaten, en dat geeft me de kracht om met een glimlach naar huis te gaan.

 

Vaak krijg ik de vraag of ik een borstreconstructie heb ondergaan, en mijn antwoord is nee.

Het is een proces geweest in mijn hoofd sinds de dag van de borstamputatie, om te beslissen of ik dit wel of niet wilde doen. Ik heb vele gesprekken gehad met chirurgen om me te laten informeren, en ik wil hen bedanken voor hun geduld en begrip. Ik had zelfs een datum voor de operatie vastgelegd, maar op dat moment voelde ik niet de opluchting die ik had verwacht. Het klopte gewoon niet voor mij.

 

De tijd die anders zou zijn besteed aan operaties, revalidatie en ziekenhuisbezoeken, is nu van onschatbare waarde en gaat naar dingen die echt belangrijk voor me zijn. Mijn gezin, mijn bedrijf Love Charlie en Céline Laridon Styling zijn mijn prioriteiten geworden, en dat voelt op dit moment als de juiste keuze voor mij.

 

Uiteindelijk besefte ik dat ik eigenlijk perfect gelukkig ben zoals ik ben. Mijn lichaam is een deel van mijn verhaal, het heeft me gemaakt tot wie ik ben en ik heb er zelf geen problemen mee. Geluk ligt voor mij niet bij de ene borst, maar in talloze andere aspecten van het leven.

Ja, soms is het niet evident om mooie lingerie of badmode te vinden en kleding kiezen kan een uitdaging zijn. Maar juist daar ligt mijn kracht. Als styliste @celine_styling ga ik die uitdaging met plezier aan, op zoek naar de juiste kleding die me doet stralen. En dit doe ik ondertussen ook voor vele andere vrouwen.

 

Het proces van het maken van de juiste keuze kan inderdaad veel tijd en overweging vergen. Het is essentieel om jezelf voldoende te informeren, naar informatiesessies te gaan, en vooral, op jezelf te vertrouwen. Voor mij heeft het ook vijf jaar geduurd om tot de voor mij juiste beslissing te komen, en ik ben blij dat ik mijn eigen pad heb gevolgd.

 

Dit is wie ik ben, en ik omarm het met liefde en dankbaarheid. Laat mijn verhaal een inspiratie zijn voor anderen om zichzelf te accepteren en te houden van wie ze zijn. 

Laten we samen blijven streven naar zelfacceptatie, empowerment en het omarmen van ons eigen verhaal, ongeacht welke keuzes we maken. 

Love, Céline

09_25_23_LUYS_Celinestyling_svpphotography_039.jpg

You may lose your hair,

but not your style.

bottom of page