top of page

Mooie lingerie na een borstoperatie?

Céline shows you the way!

Of je nu een borstamputatie of een borstsparende operatie hebt gekregen, vroeg of laat heb je nieuwe bh’s nodig en moet je op zoek naar goeie lingerie. In deze blog vertel ik je graag hoe ik na mijn borstamputatie op zoek ging naar een oplossing om mooie lingeriesetjes te kunnen blijven dragen, én hoe ik aangenaam verrast werd door de prachtige Yes!-collectie van Etam!

Starten met een gewone bh

I love lingerie. In een fijn setje met een bijpassend nachtkleedje voel ik mij op mijn vrouwelijkst, dus de zoektocht naar kwalitatieve lingerie na mijn borstamputatie was wel een dingetje. Doordat ik geen zware boezem heb, droeg ik na mijn operatie nog heel lang een gewone, voorgevormde bh. In combinatie met lossere blouses of T-shirts zag je het verschil met een gewone, gevulde boezem eigenlijk niet en leek mijn boezem nog steeds balans. Problem solved, dacht ik.

FC263533-0C6B-457C-A14D-EAFC674534A1.JPG
9A2F60A1-6708-4A60-8C81-ED649405917F.JPG

De juiste prothese

Hoe blij ik ook was dat ik nog al mijn bh’s kon dragen, met sommige outfits werkte mijn tussenoplossing gewoon niet en zo moest ik toch op zoek naar een prothese. Hier heb je verschillende mogelijkheden en geef ik je meteen mijn eerste tip: kies voor een prothese waar jij je goed bij voelt! Dit is superpersoonlijk dus wat voor mij geldt, hoeft zeker niet jouw waarheid te zijn. Just try it out! Ik begon met een plakprothese: dit is een borstprothese die op de huid gekleefd wordt door middel van een contactlaag of plakstrips. Met die prothese kon ik mijn eigen lingerie dragen en ook bh’s in lingerieketens blijven kopen. Ideaal!

Ik kan me inbeelden dat een plakprothese aan veel vrouwen een goeie oplossing biedt maar ik voelde mij er na een tijdje vaak onzeker mee: kleeft ze nog wel goed, heb ik inkijk...? Daardoor ben ik toch overgeschakeld naar een losse borstprothese die je in aangepaste lingerie moet schuiven.

Je borstprothese kan je op twee manieren laten maken:

  • Rechtstreeks bij een bandagisterie

  • Bij een gespecialiseerde lingeriewinkel: vaak werkt de winkel samen met een bandagisterie die op vaste tijdstippen in de winkel aanwezig is. Ik maakte een afspraak in de lingeriewinkel, liet mij opmeten voor mijn prothese en kon meteen ook mooie, aangepaste bh’s shoppen. Een fijne shopervaring en let’s face it: mijn boezem zag er met een aangepaste bh gewoon veel beter uit!​

Op zoek naar eigentijdse bh’s in de lingeriezaak

Bij een gespecialiseerde lingeriezaak krijg je fantastische service. Je wordt geholpen door lieve dames die je met veel plezier en knowhow adviseren, maar het aanbod voor vrouwen met een mastectomie blijft eerder beperkt. Ik merk wel dat steeds meer lingeriemerken hun gewone collectie uitbreiden met modellen voor een prothese. Een goeie evolutie, maar bij deze service en kwaliteit hoort een stevig prijskaartje. Ik heb meestal zo’n 8 bh’s in omloop, dus mijn lingerie werd opeens wel een dure aangelegenheid!

8F7EDCB2-879D-4ECC-88C7-7C27BE09638C.JPG

Etam brengt mooie én betaalbare collectie bh’s voor borstprotheses uit

Hippe kledij mag gerust wat kosten maar ik mix exclusievere merken heel graag met stukken uit de Zara of een andere keten. Zo kan ik veel afwisselen én hou ik mijn kleerkast betaalbaar. Mix and match, I love it!

Het zal je dus niet verbazen dat ik mega excited was toen ik zag dat Etam met de Yes!-collectie een supertoffe én betaalbare lijn met aangepaste lingerie uitbracht. Net zoals de gewone collectie zijn deze bh’s heel vrouwelijk, met mooie kleuren, prachtig kantwerk... Just the way I love it! Ik voelde meteen raakvlakken met mijn missie met Love Charlie: een mooie oplossing bieden waar vrouwen écht blij van worden en zich op-en-top vrouw in voelen. Bovendien zit de collectie in dezelfde prijsklasse als de gewone lijn en als leuke extra geldt hier, 3 slips kopen, 4de gratis.

Way to go, Etam!

Ben je nog op zoek naar aangepaste lingerie na je borstoperatie? Ik geef je graag mijn tips mee als je bij Etam langsgaat:

  • Echt leuk bij Etam is dat je naast de bh ook de bijpassende string, slipje en nachtkleedje kan kopen. Na je opmeting kan je een gewone bh passen om te vergelijken: je shopbeleving is dus net zoals je een jurk of schoenen gaat kopen.

  • Laat je zeker opmeten voor je shopt! Zo ben je zeker dat je de juiste maat koopt. Je kan je in elke winkel laten opmeten, maar de collectie is enkel online en in de Etam shop in Brugge te koop.

  • Dat vind ik zelf totaal geen probleem: na mijn opmeting wist ik welke maat ik moest bestellen dus zocht ik na mijn bezoek gezellig thuis via de website de leukste modellen uit en kon ik nadien op mijn gemak alles thuis passen met mijn prothese. Op mijn eigen tempo, no stress!

  • Wil je liever in de winkel bestellen? Dat kan ook: de verkoopster plaatst jouw bestelling online.

  • Last but not least: bestel meerdere modellen en kijk daarna welke bh’s je het beste passen. Op die manier zit er zeker een exemplaar bij dat perfect bij je past en vermijd je ontgoocheling. Retourneren gaat bij Etam heel vlot.

Het is sowieso fijn dat een gevestigd merk als Etam aandacht schenkt aan de strijd tegen borstkanker door onder meer acties van Pink Ribbon te ondersteunen. Maar helemáál de max is dat het merk een stap verder gaat en met deze collectie alles in huis heeft opdat je borst geen issue in het dagelijks leven hoeft te zijn, net zoals Love Charlie datzelfde gevoel voor kaalheid wil bieden. Van gaan werken over sporten tot een avondje uit: zowel met de Love Charlie-mutsjes als met de Etam Yes!-collectie kan je gewoon helemaal je eigen vrouwelijkheid en unieke persoonlijkheid uitspelen.

 

Love Charlie is fan!

bottom of page