top of page

Stijlvol door de chemotherapie:

kies je voor een haarwerk of een muts?

Het klinkt misschien oppervlakkig wanneer de diagnose van borstkanker valt, maar toch dacht ik al snel aan het uitvallen van mijn haar. Wat zou ik met mijn kale hoofd aanvangen? Moest ik nu zo’n chemo mutsje of een chemo sjaal dragen? Of zou ik toch maar voor een haarwerk gaan? De rest van het verhaal ken je intussen, maar toch blijft de zoektocht naar een geschikt hoofddeksel niet eenvoudig. Weet je nog niet of je zal kiezen voor een haarwerk of een muts? In deze blogpost help ik je alvast op weg om je keuze te kunnen maken.

CC velvet donkergroen (1) A.jpg

De voordelen van een haarwerk bij haarverlies:

Het grootste voordeel van een haarwerk is dat je jouw ziekte perfect kan verbergen als je dat wil. Een haarwerk kost best wel wat geld, maar een kwalitatief exemplaar van echt of synthetisch haar ziet er zo zo levensecht uit dat ze net zo goed je eigen haardos had kunnen zijn. Zelf zal je het wel zien, net zoals de mensen in je directe omgeving, maar voor de buitenwereld valt het helemaal niet op dat je eigenlijk geen haar hebt. Haarwerken komen in alle vormen, maten en kleuren. Je vindt wellicht één die helemaal bij jou past.

De voordelen van een chemo muts:

In tegenstelling tot een haarwerk is een chemo muts heel wat minder duur. Er komen geen zware investeringen aan te pas en je ziet er toch stijlvol uit. Een kwalitatief chemo mutsje zit bovendien heel mooi en comfortabel. Een extra voordeel? Mutsen komen in allerlei kleuren en modellen zodat je regelmatig kan afwisselen. Als je wil, kan je ze zelfs helemaal afstemmen op je outfit. Chemo mutsen zijn ook veel makkelijker in onderhoud dan een haarwerk. De mutsen van Love Charlie zien er helemaal niet uit als een klassieke chemo muts of chemo. De Charlie’s zijn in de eerste plaats een fashion item dat ook door jouw zus of vriendin gedragen wordt. Of je nu haar hebt of niet, met Love Charlie merk je eigenlijk het verschil niet.

 

Wissel af en kies voor comfort

Kan je niet kiezen tussen een muts of een haarwerk? Wissel dan gerust eens af. Je kan je haarwerk bijvoorbeeld buitenshuis dragen en binnenshuis kiezen voor een knusse muts die je hoofd warm houdt. Of je kan je muts snel opzetten wanneer je vlug even naar de winkel moet. En extra leuk: als je voor een stijlvol model van Love Charlie kiest, kan je de muts zeker ook na je behandeling blijven dragen. Zelf vind ik de Classic Charlie een zalige muts om binnen te dragen. Deze velvet muts staat voor 100% power en elegantie, en komt in stijlvolle stoffen en trendy kleuren.

 

Doe zelf de vergelijking

Ga je langs bij een haarwerkenspecialist? Deze haarwerkers zijn toppers in hun vak en sluiten helemaal aan bij de visie van Love Charlie. Je kan er ook Charlie’s passen en aankopen: zo kan je meteen zelf de vergelijking tussen een muts en haarwerk maken. Nog steeds aan het twijfelen? Volg je gevoel, probeer het uit en draag vooral waar jij je het best bij voelt!

Campagne_insta6.jpg
CC velvet bordeau A.jpg
bottom of page