top of page

Hoe hou je de spirit alive als je ziek bent?

 

De spirit alive houden als je ziek bent, is niet altijd even makkelijk. Hoe sterk je ook bent, soms word je overvallen door vermoeidheid of pijn. En ook dat is oké. Voel je zeker niet verplicht om elke dag vrolijk te zijn. Maar als je een opkikkertje kan gebruiken om de dingen opnieuw positief te bekijken, dan help ik je graag op weg!

Kijk naar wat er nu wél kan

Als je door ziekte opeens al je activiteiten moet parkeren, kan dat hard aankomen. Zelf heb ik beslist om mijn job on hold te zetten en te focussen op wat echt van belang is: mijn genezing en mijn gezin. Tussen de ziekenhuisbezoeken door, kreeg ik opeens tijd voor mezelf. Iets wat ik vroeger als drukbezette mama met een job niet had. (Het vervolg kennen jullie: the beginning of Love Charlie).

Grijp dus de kans om dingen te ontdekken die je in deze periode kan en wil doen. Misschien is er nu wel tijd voor die stapel boeken die je zo graag wil lezen, of om creatief aan te slag te gaan met schilderkunst, pottenbakken of naaiwerk... Wie weet kan je nu wel even tijd maken voor het maken van dat foto-album van die mooie reis?

Probeer met die kleine stapjes de knop in je hoofd om te draaien. Als je dingen doet die je een blij gevoel geven, zal de spirit na een tijdje vanzelf volgen.

1E803656-F87B-42CC-9779-317F0A86A76D.JPG

Embrace the art of nature

Zelf ben ik wel wat spiritueel aangelegd en dat is nog meer tot uiting gekomen tijdens mijn ziekteproces. Meer dan vroeger ga ik nu ook de kracht van de natuur appreciëren. De kleuren van het bos, de duinen, het strand, de golvende zee... De natuur is voor mij telkens opnieuw een bron van energie. Probeer dus eens een wandeling in het bos of aan de zee te maken, it might make you feel better!

Geniet van je loved ones

Geniet van de aanwezigheid van de mensen van wie je houdt. Denk maar aan een goed gesprek met een vriendin, een rustig TV-avondje met je partner, een knuffel van de kindjes… Je hoeft bovendien niet alles zelf te doen. Heb je een drukke dag voor de boeg of voel je je vermoeid? Durf zeker om hulp te vragen, jouw loved ones zullen zeker een handje willen toesteken.

Verwen jezelf

En als dat niet genoeg is, dan is een korte shopping spree nog steeds een ultieme uitlaatklep. Verwen jezelf met een paar nieuwe schoenen of met dat kleedje dat je al lang wou... Haal verse bloemen in huis. Of een nieuw interieurboek dat zo mooi op je salontafel ligt en waar je inspiratie in kan opdoen.  Dat is trouwens wat ik Love Charlie willen bereiken: instant happiness met een mooi fashion item dat goed aanvoelt en je gezicht doet stralen.

Opnieuw: just be yourself!

Misschien voel je je verplicht om steeds opnieuw jouw positieve krijgersmentaliteit te tonen: jouw glimlach tonen, zeggen dat het beter gaat dan verwacht... Dat verwachtingspatroon zorgt onbewust voor extra stress.

Wees vooral jezelf: misschien heb je eens een baaldag of een moment waarop het je allemaal even te veel wordt. Weet dan dat helemaal oké is en voel je vooralniet schuldig. Laat je gevoelens toe en ervaar wat er nu is. Morgen is er namelijk een nieuwe dag om fris te starten!

bottom of page